שידוכים: רק אם אתם מהססים
למעט חיבורים אבסורדיים (היכן שוודקה או בירה יעשו טוב יותר את העבודה), איני נמנה על הממליצים על שידוכים אולטימטיביים של יין ואוכל – יעשה כל אדם וכל סומלייה את החיבור בדרך היצירתית ביותר. עם זה, למי שמתלבטים, הנה כמה המלצות של ארגון אוצרי היין AIS באיטליה: נסו יינות לבנים מתקתקים עם גבינות טריות לא מלוחות, ויינות אדומים צעירים עם גבינות טריות מלוחות. לגבינות קשות הם ממליצים על יינות אדומים – לצעירות יין צעיר ופירותי וככל שהגבינה בוגרת יותר, היא תתחבר ליינות מתיישנים, מורכבים ואלגנטיים. גבינות כחולות עזות טעם יאהבו יינות מתוקים או יינות מחוזקים (פורט למשל)
יקב רמת הגולן גמלא השמורה ויונייה-שרדונה 2017
מצפון רמת הגולן, בלנד ארומטי של ויונייה 80% בתוספת שרדונה, ארומות וטעמים של הדרים, פירות טרופיים ואפרסק, גוף בינוני, חלק, מאוזן היטב. מחיר: 55 ₪
יקב רמת הגולן הר חרמון לבן 2018
"סוס העבודה" הלבן של היקב בקצרין ממגוון של זנים לבנים, פרחוני, פירותי, ארומטי ורענן. מחיר: 35 ₪
טפרברג אינספייר פמיטאז' 2018
בלנד ארומטי לבן של דבוקי 55% (מאזור זכרון יעקב), סוביניון בלאן וגוורצטרמינר, עשיר בארומות ובטעמים של פרי טרופי ופרחים, מתובל, איזון טוב. מחיר: 60 ₪
רקנאטי מד בלנד לבן 2017
מענבי קולומבר, רוסאן ושרדונה, עשיר מאוד אך לא מתפרץ, יין רב מימדי ורענן (הרוסאן והשרדונה תססו בחביות על המשקעים). מחיר: 79 ₪
רקנאטי מד בלנד אדום 2017
קריניאן, מרסלן ופטיט סירה במידה שווה, 10 חודשים בחביות לא חדשות, המון פרי אדום, טנינים חלקים, חמיצות טובה, טעם מתמשך. מחיר: 79 ₪
סגל פרי ראן שרדונה 2018
מכרמים בגליל העליון ובאזור ירושלים, היין מיוצר מהמיץ הראשוני, חצי שנה בחביות משומשות, ארומות וטעמים של פירות טרופיים, רענן והרמוני. מחיר: 65 ₪
צילום: עומרי מירון | עיצוב גלריה: דניאל קורן