הכי יווני שאפשר

הכי יווני שאפשר

אם היו לכם דעות קדומות על יינות רצינה מיוון, שהם יינות פשוטים נחותים, כדאי לכם לעשות ריסט ולטעום את היינות של יקב Kechris (קכריס) המגיעים בימים אלה אל המדפים. רצינה הוא יין מסורתי שבעת התסיסה בא במגע עם שרף של עצי אורן, במקרה של קכריס מאורנים בחצי האי חלקידיקי שבצפון מזרח יוון.
בעת העתיקה, לפני שהחל השימוש בבקבוקים ובחביות, נהגו ייננים לאטום בשרף את האמפורות שלהם כדי למנוע חמצון מהיר והיו מי שאהבו את "התיבול" הזה גם בהמשך, עד ימינו, ולא רק ביוון. ואולם מאמצע המאה שעברה הלכה תדמית הרצינה והידרדרה בגלל ייצור המוני של יינות פשוטים, לעיתים גרועים, עד שבשנות ה-80 החלה קבוצה של יצרנים ובראשם סטליוס קכריס לקדם ייצור של רצינה איכותית מיינות בסיס משובחים על פי ההנחיות של אפלסיון ייחודי (כלולים בו רק יין מזקינטוס ומגוון של יינות רצינה), appellation by tradition. רצינה הוא שם מוגן באיחוד האירופי ומחוצה לו.
טעמתי שני יינות רצינה של קכריס שמייבאת חברת הכרם:
רצינה קכריסKechris Tear of the Pine Retsina
מענבי Assyrtiko שנבצרו במרכז מקדוניה, תסיסה והתבגרות של חצי שנה בחביות חדשות, פלינטי, פרחוני, ארומות וטעמים של דבש, לימון ותבלינים, חמיצות נהדרת, יין גסטרונומי, מאוד אלגנטי, 13.5% אלכוהול. ציון: 91 | מחיר: 135 ₪

Kechris Kechribari Retsina
הקלאסיקה של יינות רצינה בבקבוק המעוגל של 500 מ"ל, מענבי Roditis מכרמים במקדוניה, ארומטי ורענן, ניחוחות וטעמים של שרף, הדרים ומנטה, חמיצות טובה, 11.5% אלכוהול. ציון: 88 | מחיר: 35 ₪

צילומים באדיבות חב' הכרם

Comments are closed.