בירות קראפט חדשות ממבשלת שקמה

בירות קראפט חדשות ממבשלת שקמה

צוות ברומייסטרים ממבשלות בירה בינלאומיות באשקלון הקים את שקמה, מיקרו מבשלה ליד המבשלה הגדולה, ובשלב הראשון הושקו שלוש בירות קראפט: אייל ענברי, IPA ומרצן לאגר. שמה של המבשלה נגזר מנחל שקמה ומאגר המים הסמוך והתוויות הצבעוניות מתהדרות בעץ שקמה, עץ הנפוץ בין השאר בדרום מישור החוף. הציוד במבשלה חדיש והעושים במלאכה חותרים להביא לשוק סוגי בירה שיקלעו הן לטעמם של צרכנים וותיקים הן לטעם של מי שעושים את צעדיהם הראשונים בעולם המרתק של בירות קראפט:
בירות שקמהאייל ענברי – Amber Ale
לא מסוננת, ארומות של לתת ופרי, מתיקות עדינה, גוף מלא, ראש קצף יפה, 5.5% אלכוהול
IPA
לא מסוננת, מזכירה בברור את הסגנון של המבשלה האם, כשותית כמו שצריך, מרירות מודגשת לצד ארומות של הדרים, מתובלת, 5.2% אלכוהול
מרצן לאגר – Marzen Lager
ענברית לא מסוננת, קרמית, קרמלית, רעננה, ראש קצף יציב, 5.7% אלכוהול

בירות שקמה משווקות בידי קרלסברג IBBL וכבר אפשר להשיגן בחנויות מתמחות, בברים ובמסעדות (המחיר כ-14 ₪)

צילום: אמיר יעקובי

Comments are closed.