על זאב, ג'יימס, אנטואן וכל השאר

על זאב, ג'יימס, אנטואן וכל השאר

"זה כמו יצירה מוסיקלית עם ביצועים שונים", אומר זאב דוניה מיקב סוסון ים כשאנחנו טועמים יינות שנין בלאן, גרנאש וסירה שתססו תסיסה טבעית עם השמר מחלקות הכרם בבר גיורא ומשווים ליינות מאותם זנים שתססו עם שמר מתורבת. "השמר מהשטח מחולל תסיסות חזקות" מספרים דוניה והיינן אייל דרורי. "קצת מופרע", מעיר זאב בטעימת חבית של וויילד גרנאש מבציר 2020. ההבדל בין היינות מובהק בטעימה של סירה 2020 עם שמר מתורבת לעומת סירה בר גיורא עם שמר בר: ליין הטבעי גוף מלא יותר ותחושת מתיקות מודגשת. בשיחה עולה הסוגייה הנצחית מהו טרואר – דוניה משוכנע שאם רוצים יין עם מאפיינים של בר גיורא צריך להשתמש בשמר מבר גיורא. "שמר הוא הדבר השני בחשיבותו אחרי זן הענבים", הוא אומר. לאחר סיור בכרמים (נטיעות צפופות), אנחנו חוזרים לטעימה ביקב:

סוסון ים וינסנט 2020
רוזה מקסים מענבי גרנאש, בציר מוקדם, מרוכז, פרחוני, יבש. ציון: 89/90 | מחיר: 94 ₪ (85 ₪ בקניית ששיה)

סוסון ים בלזק 2019
בלנד של שנין בלאן וסוביניון בלאן (35%), חלק מן הבלנד התבגר כ-9 חודשים בחביות, גוף בינוני, ארומות וטעמים של הדרים, עשיר ורענן. ציון: 90 | מחיר: 88/80 ₪

סוסון ים ג'יימס 2018
שנין בלאן זני מגפנים וותיקות בכרם בעל במושב קדרון, תסיסה בחביות לא חדשות והתבגרות של 9 חודשים על השמרים, ניחוחות וטעמים של שסק והדרים, פלינטי, סיומת ארוכה. ציון: 92 | מחיר: 128/115

סוסון ים וויילד שנין בלאן 2019
מכרם הנחלה האורגני בבר גיורא (700 מ'), תסיסה עם שמרי בר בחביות לא חדשות ועוד 9 חודשים על השמרים, מורכב הרמוני ובעל טעם מתמשך. ציון: 90 | מחיר: 128/115 ₪

סוסון ים Pure G 2019
גרנאש זני מכרם הנחלה האורגני, התבגרות של שנה בחביות לא חדשות, פרחוני, ארומות וטעמים של פירות אדומים ותבלינים. ציון: 90/89 | מחיר: 85/75 ₪

סוסון ים פליני 2019
מענבי סירה (65%), קברנה סוביניון וסנסו שנבצרו בבר גיורא ובגליל העליון, תסיסה של חצי שנה בחביות בנפרד ועוד שנה של הבלנד, מתובל, הרמוני, סיומת ארוכה. ציון: 90 | מחיר: 98/88 ₪

סוסון ים אנטואן 2016
מכרמי הנחלה בבר גיורא, בלנד מבוסס סירה ועוד ארבעה זני רון: קונואז, מורבדר, סנסו וגרנאש, התבגרות של שנה וחצי בחביות ששהה בהן יין לבן, ארומות של פירות כהים ואדומים, טנינים לא יבשים, חמיצות טובה. ציון: 93 | מחיר: 145/135 ₪

יקב סוסון ים של משפחת דוניה בבר גיורא שבהרי ירושלים החל את דרכו בבציר 2000 וכיום הוא מייצר כ-45,000 בקבוקים בשנה

Comments are closed.