בועות קלאסיות מפיימונטה

בועות קלאסיות מפיימונטה

ייצור יינות מבעבעים בשיטה הקלאסית החל בפיימונטה בתחילת המאה ה-19 בהשפעת צרפת השכנה וכך הובאו לאזור קלונים של שרדונה ופינו נואר כדי ליצר יינות על פי הנהוג בחבל שמפיין. ב-1848 יצא Carlo Gancia לצרפת ללמוד את רזי הייצור של השמפניה ובשובו החל להפיק עם אחיו Edoardo את המבעבע הראשון בשיטה המסורתית הכוללת תסיסה שנייה בבקבוק.
בתחילת המאה ה-20 החלו בתי הוורמוט המסורתיים של פיימונטה לייצא יינות מבעבעים בשיטה הקלאסית, במקביל ליצוא הוורמוט, וב-1990 הסכימו ביניהם לקדם נטיעות של שרדונה ופינו נואר. נוסף על גנצ'יה חברו להסכם מרטיני/רוסי, צ'ינצנו, ריקדונה ואחרים וקיבלו את ברכת הרשויות לקידום הפרויקט Spumante Metodo Classico in Piemonte. המיזם עבר עוד שינויים רבים וב-1999 הושקו המבעבעים הראשונים שנשאו את השם Alta Langa. ב-2002 קיבלו יינות הפרויקט את הסיווג DOC וב-2011 את סיווג העל DOCGלנגהGancia Cuvée 36 mesi Alta Langa DOCG brut rosé 2016
מיוצר ביקב ההיסטורי של גנצ'ה (מועמד להכרה כאתר מורשת של אונסק"ו) מענבי פינו נואר שנבצרו באזור המוגדר Alta Langa בגבעות המכונות Langhe ובאזור Monferrato, יין הבסיס תוסס בחביות ובמכלים ומועבר לתסיסה שניה של 40 יום בבקבוק, ההתבגרות במרתפים נמשכת שלוש שנים. בטעימה היין מפגין בועות עקביות, ארומות של תות, הדרים ולחם טרי, בחך רענן, טיפה פלינטי, מורכב מאוד. ציון: 90 | מחיר: 160 ₪ | יבוא: יורוסטנדרט

Comments are closed.