על עדינות איפוק וחיבור לאוכל

על עדינות איפוק וחיבור לאוכל

יקבי רקנאטי מציעים את יין העל ספיישל רזרב מבציר 2018, יין המיוצר רק בשנים יוצאות דופן באיכותן (לא יוצר בשנים החמות 2002 ו-2010). היינן הראשי קובי ארביב מספר כי במהלך השנים הלך ופחת שיעורם של זני בורדו בבלנד וביין החדש לצד קברנה סוביניון מאזור יפתח שבצפון (38%), המרכיבים הם סירה (37%) מכרם דישון בתוספת פטיט סירה מעמק יזרעאל, קריניאן מדיר ראפאת ומעט מרסלאן מהגולן. נוסף על היין שלשמו התכנסנו טעמנו גם כמה ממרכיביו הזניים ובמיוחד הרשים אותי קריניאן פרא גם הוא כמובן מ-2018. ארביב: "השפה שלנו ברקנאטי שואפת לבטא את שנת הבציר, את הזנים ואת בית הגידול, ליצור יינות עדינים, מאופקים, עם חיבור לאוכל".
רקנאטי ספשיאל רזרב אדוםרקנאטי ספיישל רזרב אדום 2018
כאמור, הבלנד מבוסס על קברנה סוביניון וסירה מצפון הארץ בתוספת שלושה זנים: קריניאן, פטיט סירה ומרסלן, התבגרות של 20 חודשים בחביות גדולות, בטעימה עולות ארומות של פלפל, שוקולד ופרחים, היין מרוכז ובעל גוף מלא, עשבי משהו והטנינים חלקים. השורה התחתונה: הרמוני ואלגנטי. ציון: 94 | מחיר: 189 ₪

רקנאטי קריניאן פרא רזרב 2018
זה אחד היינות הישראליים שהרשימו אותי במיוחד בזמן האחרון, מכרם וותיק שאינו מושקה במורדות הרי יהודה, התבגרות של שנה בחביות של 500 ל' מאזור בורגון, רבדים של פירות יבשים, וניל, טנינים עגולים משולבים היטב, סיומת עשירה ארוכה. ציון: 93 | מחיר: 139 ₪
רקנאטי קריניאןצילום: עמרי מירון

Comments are closed.