"להשתמש בעץ במשורה ולשמר רעננות ואלגנטיות"

"להשתמש בעץ במשורה ולשמר רעננות ואלגנטיות"

קובי ארביב

הרעיון המקורי היה לטעום כמה יינות עם היינן הראשי של יקבי רקנאטי קובי ארביב אך מפה לשם נסחפנו לדיון ב"אני מאמין" היינני שלו, לטעימת המרכיבים של יין העל ספיישל רזרב 2019 (בימים אלה הושק 2017) ולשיחה על מגמות בענף היין בארץ ובחו"ל. רקנאטי בצרו בשנה שחלפה כ-1,600 טונות וכל היינות שלהם מתהדרים בתווית vegan friendly. כ-40% מן התפוקה היא של יינות לבנים ורוזה. השאיפה היא להתאים את הזנים השונים לאזורי הגידול, להשתמש בעץ במשורה ולשמר רעננות ואלגנטיות. עם קובי טעמתי כמה יינות:

Recanati Gris de Marselan 2020
מכרם מנרה, בציר מוקדם, מקצת היין מופק באמצעות "הקזת תירוש", בלידינג בלעז, והתוצאה מעודנת, פרחונית, פלינטית משהו, הגוון בהיר יפהפה, חמיצות נהדרת, יין גסטרונומי ארומטי, לא אלכוהולי מדי, מיינות הרוזה הטובים שיוצרו השנה בארץ. ציון: 89/90 | מחיר: 99 ₪

Recanati Special Reserve White 2017
יין העל הלבן של היקב, מקדמת צבי, מענבי רוסן (70%) ומרסן, תסיסה בחביות צרפתיות של 500 ל' והתבגרות של כ-10 חודשים על המשקעים, פרחוני, מתובל, מרקם קרמי, בלי מלולקטית, חמיצות טובה לצד מורכבות. ציון: 90 | מחיר: 139 ₪

Recanati Special Reserve Red 2017
מחמישה כרמים בגליל עליון, ברמת הגולן, בעמק יזרעאל ובשפלת יהודה, הבלנד נוצר מענבי קברנה סוביניון, סירה, קריניאן, מרסלן ופטיט סירה, התבגרות של שנה וחצי בחביות של 500 ל', גוף מלא, מרוכז, מפולפל, יין אלגנטי או כמו שקובי אומר "אתלט בחליפה" – יש בו הכול במידה הנכונה. ציון: 92 | מחיר: 189 ₪

ספיישל רזרב רקנאטי

צילום: עמרי מירון | עיצוב גלריה: דניאל קורן

Comments are closed.