The Windmill Project

The Windmill Project

ירושלים אגודה חקלאית

ההיסטוריה של יקבי ירושלים (אגודה חקלאית) מרתקת ותחילתה בהתפצלות מהיקבים ההיסטוריים של משפחת שור בשנות ה-30 של המאה הקודמת והקמת יקב שמשון בעיר העתיקה בידי יונה מנדלסון (חתנו של משה שלום שור). אם נוסיף ונדלג כחצי מאה נגיע למעבר היקב לאזור התעשייה הירושלמי עטרות ובהמשך לחילופי הדורות במשפחה עד 2006, שנה שבה נרכשה החברה בידי איש העסקים עופר גואטה. את פעילות היקב מובילים כיום ליאור לקסר, מנכ"ל ויינן ראשי, כרמית אהרנרייך, סמנכ"לית שיווק ויצוא וגידי שטיין, סמנכ"ל המכירות. היקב מייצר כ-2 מיליון בקבוקי יין בשנה, בארבע סדרות, ויותר ממיליון בקבוקי מיץ ענבים. הכרמים נטועים באזור בנימינה/גבעת ניל"י, סובב בני ראם/תלמי יחיאל, הרי ירושלים והשומרון הגבוה. ליאור חושש מהעדר מוחלט של מנות קור השנה, מלבלוב הצפוי מוקדם מאוד ומפגיעה אפשרית באיכות ובכמות. עם ליאור וכרמית טעמתי חמישה יינות:

יקבי ירושלים פרימיום סוביניון בלאן 2022
משני כרמים גבוהים בשומרון, בציר מוקדם, שנה עתירת מנות קור ומשקעים, בלי שרב, חמיצות טבעית גבוהה, ארומות וטעמים של פירות טרופיים, אלכוהול 12%, סוביניון מעודן, טעם מתמשך. ציון: 91 | מחיר: 60-55 ₪

יקבי ירושלים פרימיום רוזה 2022
מהר ברכה, מענבי פינו נואר שיועדו לרוזה, השרייה קצרה עד שמושג הצבע הרצוי, ניחוחות של פירות אדומים, פרחים ואפרסק, חמיצות טובה, אלכוהול 11%. ציון: 89/90 | מחיר: 60-55 ₪

The Windmill Project Old Vines Carignan 2021
גפנים בנות 45, כ-850 ק"ג לדונם, עץ לא חדש, השורה התחתונה: מורכב ואלגנטי, אלכוהול 13%. ציון: 94

The Windmill Project Old Vines Colombard 2022
בציר ידני, כ-650 ק"ג לדונם, ארומות וטעמים של אשכולית וגויאבה, גוף בינוני-מלא, חמיצות טבעית נהדרת, סיומת ארוכה, אלכוהול 10.5%. ציון: 92

הקריניאן והקולומבר יוצרו בכמות זעירה של 1,000 ל' כ"א ויימכרו במארז זוגי במחיר של כ-190 ₪

The Windmill Project Single Vineyard Petit Verdot 2019
מכרם יחיד בהרי ירושלים, התבגרות של 15 חודש בחביות אלון צרפתי, ניחוחות של פירות כהים ואדומים, מרקם סמיך, מפולפל, טנינים לא יבשים, טעם מתמשך, יין גסטרונומי נגיש. ציון: 93 | מחיר: 125 ₪

צילום: איל קרן

Comments are closed.