בצירים חדשים של יקב המערה

בצירים חדשים של יקב המערה

אין ספק שבין היינות המקומיים שהגיעו בקרב הצרכנים למעמד של קאלט ישראלי (לצד קצרין, גראן ואן של קסטל וכמה אחרים) אפשר לציין גם את יינות מותג המערה של יקבי בנימינה. יינות הנחשבים בעולם cult wines או יינות אייקוניים, מצטיינים באיכות גבוהה, ביכולת התבגרות, בכמויות מוגבלות, במחירים גבוהים מאוד וביוקרה. בארץ אמנם אין מדובר במחירים ראשוניים של ארבע ספרות, ולא תמיד האיכות יוצאת דופן, אך לאספנים בכלל, גם במגזר החרדי, חשוב גם השואו אוף, סמל הסטטוס.
המערה 19/18 וברנדיומכיוון שפעמים רבות כבר נכתב על המערה שנחצבה בידי הטורקים בהר חורשן סמוך לבת שלמה ושימשה מסוף המאה ה-19 לאחסון יין, לא אלאה אתכם בכך ורק אזכיר שמי שהגה אז את הרעיון הייחודי של מותג המערה היה המנכ"ל המיתולוגי של יקבי בנימינה אילן חסון. היין הופק מחלקות בוגרות והבציר הראשון היה 1998, 3,500 ליטר בסך הכול. מאז עלו הכמויות במידה ניכרת והשאר היסטוריה. את היינות החדשים הציג היינן הנמרץ של בנימינה יונתן שוטס:

המערה 2019
בלנד מהגליל העליון, של קברנה סוביניון (65%), מרלו ומעט פטי ורדו, בציר ידני, התבגרות של שנתיים בחביות מאלון צרפתי ועוד שנה וחצי בבקבוק, גוף בינוני, פירות כהים ואדומים, מפולפל, טיפה ירקרק, טנינים לא יבשים, טעם מתמשך. ציון: 91 | מחיר: 290 ₪

המערה גפנים בוגרות 2018
חורף קר, עתיר משקעים, קברנה סוביניון זני מכרם שניטע לפני כארבעה עשורים בכרם בן זמרה, יותר משנתיים בחביות צרפתיות חדשות ועוד שנה בבקבוק, שופע פירות כהים, פלפל ושוקולד, טנינים חלקים, חמיצות טובה, מורכב ואלגנטי. ציון: 93 | מחיר: 600 ₪

ברנדי המערה VSOP
מענבי סוביניון בלאן ומוסקט קנלי שנבצרו ב-2017 בגליל התחתון, לאחר התסיסה זיקוק רציף והתבגרות של ארבע שנים במערה בחביות אלון בנפחים שונים, שופע ארומות וטעמים של פירות בשלים, מוקה, עץ אלון, קרמל ותבלינים. מחיר: 800 ₪

צילום: יח"צ

Comments are closed.